Home
Over ons
Diensten - Jongeren
Diensten - Ouderen
Diensten - Workshops
Diensten - Middelbare scholen
Diensten - Verzorgingshuizen
Diensten - Gemeenten
Contact
Log in

Ouderen

Voor ouderen kan De Vriendelijke Transformatie een geweldige verandering betekenen in hun leven. Door het contact met een jongere en het delen van talent, krijgt de oudere weer hoop en wordt de persoon op een vriendelijke manier getransformeerd.

Vaak wordt vergeten dat ouderen beschikken over heel veel levenservaring, werkervaring en talent. Door het project ontstaat er een kennisoverdracht tussen jong en oud. Wij geven ouderen niet graag het ‘stempeltje’ eenzaam. De organisatie kijkt liever naar het talent van de mens, waarna bijvoorbeeld een koppeling wordt gemaakt met een jongere met hetzelfde talent.

Ouderen worden ook onderling met elkaar in contact gebracht. In samenwerking met gemeenten, wijkteams en buurthuizen zal gekeken worden naar (eenzame) ouderen die in de buurt van elkaar wonen en dezelfde talenten/interesses delen. Zo wordt eenzaamheid echt verminderd en zal het contact niet beperkt blijven tot eenmaal in de week de getalenteerde jongere over de vloer. De Vriendelijke Transformatie is echt een verrijking voor het netwerk van ouderen.